TULOSSA: KUOPION VILIMIT 2018

- ilmaisesityksiä päiväkodeille ja kouluille!  

Lapsille

Kuopion Vilimit tarjoaa jälleen runsaan määrän ilmaisesityksiä päiväkodeille ja kouluille.  Esitykset järjestetään päiväsaikaan, osana päiväkotien ja koulujen opetustyötä. Esitykset ovat maksuttomia (ennakkoilmoittautumista vastaan). Vilimien elokuvatarjonta 2017  lapsille ja nuorille alkaa pyöriä jo syyskuun lopulla.

Ohjelman tarjoavat alueellinen elokuvakeskus ISAK ry & Kino Kuvakukko. Päiväkoti- ja koululaisesityksiä järjestetään viikoilla 39- 41: ajalla 25.9. – 10.10.2018.

KOULULAIS- ja PÄIVÄKORIESITYKSET OVAT ILMAISIA mutta niihin tulee ILMOITTAUTUA ENNAKKOON. Näin varmistamme, että kaikki ryhmät mahtuvat mukaan. Muista kustannuksista, kuten esim. kuljetuskustannuksista, huolehtivat osallistujat itse. Ovet avataan n. ½ tuntia ennen esitysten alkua.

OPPIMATERIAALEJA: (ladattavissa veloituksetta, salasanoja tai kirjautumista ei tarvita): www.koulukino.fi

OHJELMAN JULKISTUS & ilmoittautumis-info: julkistetaan elokuussa

 

****

LASTEN JA NUORTEN PAKKASPÄIVÄT 2018   

–  PAKKASKINO- elokuvaesityksiä sekä Kuopiossa että Maaningalla 

Sydäntalven aikaan vietetään jälleen perinteisiä Lasten ja nuorten Pakkaspäiviä. Tapahtumaviikolla 22.-28.1.2018 on tarjolla monipuolisesti erilaista toimintaa eri puolilla kaupunkia niin päivä- kuin ilta-aikaankin, sekä viikonloppuna. Pakkasjuhlia vietetään tänä vuonna tutussa Brahen puistossa sunnuntaina 28.1., Lippumäen lähiliikunta-alueella keskiviikkona 24.1 ja Nilsiän satamassa ja Nilsiän Mantulla sekä Maaningan liikuntatalolla lauantaina 27.1. Juankoskella vietetään Ulkona kuin lumiukko –perhetapahtumaa Pukkikalliolla sunnuntaina 28.1.

Pakkasjuhlien lisäksi tapahtumia järjestetään viikon aikana myös maaseutualueilla. Nilsiässä on tarjolla musiikkia ja tanssia, Maaningalla mm. boffausmiekkailua, hönzälätkää, elokuvia, satuja ja  lumikenkäilyä. Juankoskella vietetään musiikillista Yllätysten iltaa.

Pakkaspäivät käynnistyvät  jo lauantaina 20.1. ”Polkuja 2018” -koreografiakilpailulla Pyörössä. Liikkumisen riemuihin voi myös osallistua viikon aikana  mm. pikaluistelun kokeilussa, päiväkotien Pienet lapset liikkeelle –päivässä ja Liikelaatikko-työpajoissa.

 

Pakkaspäivien aikana museoissa on paljon tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa, opastuksia ja t Muotoiluakatemian värilaboratorio, kädentaitotyöpajoja ja RUMIS-lastentanssiesitys ja työpaja. Isommille koululaisille on tarjolla mm. Break the fight – I was here -nykytanssiesitys, valokuvaustyöpajoja VB-valokuvakeskuksella ja ohjattu teatterikurssi-työpajoja. Kuopion taidemuseossa voi tutustua opastetusti Suomen taiteen tarina -näyttelyyn.

Teatteria tarjoavat Kuopion Sirkus Pakkassirkus; Kuopion kaupunginkirjastossa on nukkueteatteriesityksiä. Tarina Babarista -orkesterisatukonsertit ja Rati riti ralla -oppilasesitys kutsuvat nauttimaan musiikista. Kiertoo-esitys sekä kierrätyspäivä Kulttuuriareena 44:lla johdattelevat kierrätysteemaan.

Pakkaskino-elokuvatapahtuma juhlistaa rakastettua kotimaista elokuvasankaria Kössi Kengurua. Heikki Prepulan luomalle iki-ihanalle animaatiohahmolle omistettu "Kössi Kenguru 50 vuotta"-elokuvakooste on tarjolla  päiväkodeille ja eskarilaisille useissa esityksissä joita järjestetään sekä Kuopion ydinkeskustassa että Petosen kaupunginosassa. Pakkaskino-ohjelmaan kuuluu myös  elokuvaesityksiä  Viiru ja Pesonen -pikkukepposia ja suurta ystäväyyttä- kokoillan elokuvasta  sekä Kuopiossa Kino Kuvakukossa että Maaningalla. Kaikkiin elokuvaesityksiin on Pakkaspäivien yleisen hengen mukaisesti vapaa pääsy.

 

PAKKASKINO 2018- ohjelma

Kossi

KÖSSI KENGURU 50-VUOTTA esitykset Petosen kaupunginosassa

Animaatioelokuvia päiväkodeille  ja esiopetukselle. Kesto: n. 30 min.

ESITYSAJAT: Tiistai  23.1. klo 9.30 ja 10.30  sekä  torstai 25.1. klo 9.30 ja 10.30

ESITYSPAIKKA: Pyörön koulun auditorio, Blominkatu 2 (Petosen kauupnginosa)

”Kössi kenguru 50-vuotta”- esitykset ovat maksuttomia, mutta niihin on  ilmoittauduttava ennakkoon! Ilmoittautumiset (viikolla 2): jonna.forsman@kuopio.fi tai ke 10.1. klo 12-14 puh. 044 718 2468

 

KÖSSI KENGURU 50-VUOTTA esitykset Kino Kuvakukossa

Animaatioelokuvia päiväkodeille ja esiopetukselleKesto: n. 30 min.

ESITYSAIKA: Tiistai-keskiviikko 23.-24.1. klo 9.30 ja 10.30

ESITYSPAIKKA: Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27

”Kössi kenguru 50-vuotta”- esitykset ovat maksuttomia, mutta niihin on  ilmoittauduttava ennakkoon! Ilmoittautumiset (viikolla 3): paul.staufenbiel@kuopio.fi tai ke 17.1. klo 13.15 -14.30 puh. 017 182 470

 

VIIRU JA PESONEN - PIKKUKEPPOSIA JA SUURTA YSTÄVYYTTÄ esitys Kino Kuvakukossa

Lauantaina 27.1. klo 13, Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27

V & P

Koko perheen komedia. Ohjaus: Ali Samadi Ahadi, 2014. 90 min. S. Puhumme suomea!

Ukko Pesonen asuu pienessä punaisessa mökissä ja hänen päivänsä kuluvat mukavasti halkoja hakatessa, nikkaroidessa, keksintöjä tehdessä ja kanoja hoitaessa.Oikeastaan hänellä on kaikkea - mutta välillä hän tuntee olonsa yksinäiseksi.Eräänä päivänä hänen naapurinsa rouva Anttonen tuo Pesoselle pienen kissanpennun. Viiru-kissasta ja Pesosen ukosta tulee pian erottamattomat. Perustuu ruotsalaisen Sven Nordqvistin rakastettuihin lastenkirjoihin.Ihastuttavan värikylläisessä toteutuksessa on käytetty osin oikeita näyttelijöitä ja osinse on animoitu. Soveltuu kaikenikäisille. 

VAPAA PÄÄSY! (Ei ennakkoilmoittautumista, ovet avataan n. ½ tuntia ennen esityksen alkua)

Yhteistyössä ISAK ry & Kino Kuvakukko

 

VIIRU JA PESONEN - PIKKUKEPPOSIA JA SUURTA YSTÄVYYTTÄ esitykset Maaningalla

Tiistaina 23.1. klo 9.30, Maaninkajärven koulun auditorio, Maaningantie 49

Perjantaina 26.1. klo 9.30, Käärmelahden koulun liikuntasali, Väänälänrannantie 1332

Kokoperheen komedia. Ohjaus: Ali Samadi Ahadi, 2014. 90 min. S. DVD. Puhummesuomea!Ukko Pesonen asuu pienessä punaisessa mökissä ja hänen päivänsä kuluvat mukavasti halkoja hakatessa, nikkaroidessa, keksintöjä tehdessä ja kanoja hoitaessa.Oikeastaan hänellä on jo kaikkea - mutta välillä hän tuntee olonsa yksinäiseksi. Eräänä päivänä hänen naapurinsa rouva Anttonen tuo Pesoselle pienen kissanpennun.Viiru-kissasta ja Pesosen ukosta tulee pian erottamattomat.

Elokuva perustuu ruotsalaisen SvenNordqvistin rakastettuihin lastenkirjoihin.Ihastuttavan värikylläisessä toteutuksessaon käytetty osin oikeita näyttelijöitä ja osin se on animoitu. Soveltuu kaikenikäisille.

VAPAA PÄÄSY!

Yhteistyössä ISAK ry & Kino Kuvakukko

*

Pakkaspäivät toteuttavat Kuopion kaupunki, Humanistinen ammattikorkeakoulu ja iso joukko kulttuuri- ja järjestötoimijoita. Elokuvakulttuurisista osioiden suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Kuvakukko ja ISAK ry. Katso koko viikon ohjelma Pakkasjuhlineen osoitteesta www.kuopio.fi/pakkaspaivat

TERVETULOA MUKAAN PAKKASPÄIVILLE!

****